Kiállítás nyílt Weöres Sándorról a Metró Galériában
2013. október 25. 14:04

„Bóbitától a Psychéig” címmel október 24-én kiállítás nyílt a Metró Galériában a Weöres Sándor Centenáriumi Évhez kapcsolódóan. A tablók a 100 éve született Weöres Sándor életútját, életművét idézik fel versek, versrészletek, rövid írások, egykori fényképek, színlapok és a költő rajzainak segítségével. A kiállítás december 24-ig tekinthető meg a 2-es és 3-as metró szerelvényeiben.

A Weöres Sándor Centenáriumi Év célja, hogy a költő gazdag életművét minél teljesebben és minél szélesebb körben megismertesse a közönséggel. A Metró Galéria kiállítása ehhez járul hozzá, hiszen naponta több százezer metrón utazó nézi meg a tablókat, amelyek ezúttal Weöres Sándorra és műveire hívják fel a figyelmet.

A kiállítás a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából készült. Kurátorai Hegyi Katalin muzeológus, irodalomtörténész és Kirschner Péter szerkesztő, létrejöttében közreműködött a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Helikon Kiadó, a Móra Kiadó, az Országos Színházi Intézet és Múzeum, a Weöres Sándor Színház és a Katona József Színház.

 

(KIM Sajtó Osztály)