Sajtószoba

Kiállítás nyílt Weöres Sándorról a Metró Galériában
2013. október 25.

„Bóbitától a Psychéig” címmel október 24-én kiállítás nyílt a Metró Galériában a Weöres Sándor Centenáriumi Évhez kapcsolódóan. A tablók a 100 éve született Weöres Sándor életútját, életművét idézik fel versek, versrészletek, rövid írások, egykori fényképek, színlapok és a költő rajzainak segítségével. A kiállítás december 24-ig tekinthető meg a 2-es és 3-as metró szerelvényeiben.

Egy Bárkában Weöres Sándorral
2013. szeptember 24.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium „Egy Bárkában Weöres Sándorral” című összművészeti esttel folytatja a Weöres Sándor Centenáriumi Év programsorozatát szombat este. A Bárka Színház színművészei, Gados Béla, Ilyés Róbert, Kardos Róbert, Parti Nóra, Szabó Emília, Varga Anikó és Seress Zoltán mellett, olyan nagyszerű művészek csatlakoztak a produkcióhoz, mint Ladányi Andrea, Mispál Attila, Borlai Gergő, Gryllus Samu és a Hungarian Soundpainting Orchestra Zenekar, Bordos László Zsolt és Beck Zoli, valamint a 30y zenekar. Az előadást követően Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Dr. Steinert Ágota irodalomtörténész mondanak köszöntőt.

A KIM támogatja egy új Weöres-szobor felállítását Csöngén
2013. szeptember 6.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága sajnálattal vette tudomásul és elítéli, hogy ismeretlen tettesek ellopták a Weöres Sándor-szobrot Csöngén, az író szülőfalujában. Az államtitkárság - mint a Weöres Sándor Centenáriumi Emlékév programsorozatának koordinátora - egymillió forinttal járul hozzá egy új szobor felállításához.

Weöres 100 - Tusnádfürdő a Weöres-év következő állomása
2013. július 22.

A kedden kezdődő 24. Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktábor rendezvénysorozata a Weöres Sándor Centenáriumi Év következő állomása; a Weöres-mozdony hétfőn délután indult Tusnádfürdőre a budapesti Keleti pályaudvarról.

Weöres 100 - Kortárs kínai tájképek a Balassi Intézetben
2013. június 22.

Weöres Sándor író, költő születésének 100. évfordulója tiszteletére, Xi Xinmin kortárs kínai festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton, a Múzeumok éjszakáján a budapesti Balassi Intézetben, a tárlatot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nyitotta meg.

Szombathelyen és Csöngén folytatódnak a Weöres100 programjai
2013. június 21.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által elindított Weöres Sándor Centenáriumi Év programjai június 22-én, a költő születésnapján, Weöres Sándor szülőföldjén folytatódnak. Délelőtt Szombathelyre és Csöngére várják az érdeklődőket és ünnepelni vágyókat.

Weöres 100 - Megnyitották a Weöres Sándor-emlékévet
2013. június 20.

A 100 éve született Weöres Sándor tiszteletére szervezett emlékév hivatalos megnyitóján bemutatták a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét, valamint a Magyar Posta alkalmi feláras bélyegkisívét is. A június elején indult és várhatóan novemberig tartó emlékév csütörtöki budapesti megnyitóján Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a centenárium példátlan társadalmi és kormányzati összefogás révén valósul meg.

Weöres 100 - A megmozdult szótár - Kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban
2013. június 19.

A megmozdult szótár – Weöres Sándor 100 éves címmel nyílt interaktív kiállítás kedden a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban; a tárlat játékos módon mutatja be a költő életét és műveit.

Weöres Sándor-emlékérmet bocsát ki az MNB
2013. június 18.

Ötezer forintos címletű ezüst emlékérmet bocsát ki Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank június 20-án.

Kiállítással emlékeznek Weöres Sándorra
2013. június 10.

A KIM által útjára indított Weöres Sándor Centenáriumi Év programja a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) folytatódott: Weöres Sándor színháza címmel kiállítás nyílt pénteken a Pécsi Nemzeti Színház aulájában.