Weöres Sándor Centenáriumi Év

Weöres Sándor, a XX. század legnagyobb hatású magyar költője idén ünnepelné 100. születésnapját. A játékos poéta kitörölhetetlen nyomot hagyott a magyar irodalomtörténetben, munkássága mára nemzeti értékké érett. A centenáriumi év értékmegőrzés és kulturális misszió is egyben: Weöres Sándor irodalmi hagyatékának minél szélesebb körben való megismertetése és az életmű kevésbé ismert részeinek elterjesztése.

A Weöres-életmű számos megközelítésre ad lehetőséget, ezért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium célja az aktivitásra, alkotásra, újragondolásra ösztönzés. Erre számtalan lehetőség nyílik, hiszen az emlékév égisze alatt rendezvények sokasága zajlik szerte az országban.

Weöres öröksége a mi örökségünk, kultúrája a mi kultúránk. Weöres Sándor kevéssé ismert, mégis legszebb bölcsessége szerint „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra„. A centenárium szervezői ebben szeretnének támogatást adni: mindenkinek segíteni felfelé haladni a létrán.

A Weöres-életmű kormányzati szintű felkarolása kifejezi az együvé tartozást, az egységet. A centenáriumi év fővédnöke Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium